top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Handig om weten

BEREIKBAARHEID

Toegankelijkheid

Onze praktijk werd speciaal voorzien op toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers met brede deuren en een voldoende breed gangpad.

Met het openbaar vervoer

Met de tram stap je af op de volgende haltes:
Tram 4 - halte Antwerpen Pacificatie
Tram 1 - halte Antwerpen Bolivarplaats

Met de buslijnen 180-183 kan je afstappen bij halte Antwerpen Museum of Antwerpen Amerikalei.

Met de fiets

Parkeer je fiets netjes op een straathoek, zo kan iedereen vlot bij ons binnen.

Velo stations in de buurt: Museumstraat, FOMU, Vlinderpaleis, Cockerillkaai, KMSKA

Parkeren met de auto

Parkeren in de Gijzelaarsstraat en omgeving is betalend. De aangepaste parkeerregeling van 1 augustus 2023 is in onze straat niet van toepassing: https://www.antwerpen.be/info/6479b394d45ffe026055d617/parkeren-in-het-centrum-vanaf-1-augustus-2023

Betalend ondergronds parkeren kan in Q-Park Steendok of APCOA Parking ‘t Zuid Antwerpen.

Locatie

Onze praktijk situeert zich in centrum Antwerpen, ter hoogte van de grens tussen het oude en het nieuwe Zuid.

Ons adres is Gijzelaarsstraat 23A, 2000 Antwerpen.

Wat als ik enkel een voorschrift nodig heb?

In principe krijg je steeds voldoende voorschriften mee tot je volgende afspraak. Uitzonderlijk kan tussendoor een verloren voorschrift zonder consult meegegeven worden. Slaapmiddelen en antidepressiva vereisen echter altijd een nieuw afspraak, ook als het voorschrift verloren is.

Kan een afspraak ook online of telefonisch?

Bij een aantal van onze artsen is het mogelijk om een telefonische afspraak te boeken. Een telefonische afspraak is een kort belmoment van 5 minuten voor het bespreken van resultaten, het opvragen van een herhalingsvoorschrift, etc.

De arts zal zelf telefonisch contact opnemen op het geplande tijdstip. Geef dus steeds het correcte telefoonnummer door en hou je telefoon bij de hand op het geplande moment.

Wat als ik dringend een afspraak nodig heb?

Indien je dringende zorg nodig hebt, kies je in het agendasysteem voor het afspraaktype "Dringende afspraak".

Als je in de agenda geen tijdige afspraak kan vinden, kan je altijd contact opnemen met ons secretariaat. Wij zullen steeds proberen om zo nodig onze patiënten de dag zelf nog verder te helpen, hetzij met een fysieke afspraak, hetzij telefonisch.

Moet ik altijd bij dezelfde dokter op afspraak komen?

Onze praktijk is een groepspraktijk. Dit wil zeggen dat de patiëntendossiers gedeeld zijn tussen alle artsen. Je kiest als patiënt zelf bij wie je een afspraak wil maken.

Bij chronische opvolging is het fijn voor zowel jezelf als de artsen, om telkens door dezelfde arts gezien te worden. Bij dringende afspraken zal het niet altijd mogelijk zijn om rekening te houden met persoonlijke voorkeur.

Doen jullie huisbezoeken?

Wij proberen huisbezoeken tot een minimum te beperken, gezien dit tijdrovend is. Een huisbezoek kan daarom enkel door de arts zelf ingepland worden, na overleg.

AFSPRAKEN

Waarvoor kan ik bij jullie terecht?

We verwelkomen patiënten van alle leeftijden met allerlei problemen.

Naast algemene zorg en chronische opvolging, kan je bij ons terecht voor specifiekere handelingen zoals orthopedische infiltraties (schouder, knie, pols), een gynaecologisch onderzoek met uitstrijkje, kleine heelkunde (bijvoorbeeld het verwijderen van kleine huidletsels) of het nemen van een ECG in kader van een verzekeringsonderzoek.

Het is best om deze onderzoeken samen met de arts te bespreken en in te plannen, zodat hier voldoende tijd voor vrijgemaakt kan worden in de agenda.

Wat is een Globaal Medisch Dossier?

Een globaal medisch dossier (GMD) is een samenvatting van belangrijke medische informatie over een patiënt, beheerd door de huisarts. Het bevat details zoals medische geschiedenis, medicatie, allergieën en resultaten van onderzoeken. Het helpt verschillende zorgverleners om de patiënt beter te begrijpen en passende zorg te bieden.

Ben je bij ons ingeschreven, dan wordt je medisch dossier in onze praktijk bijgehouden en geactualiseerd.

Hoeveel kost een doktersafspraak?

Wij werken volgens de derdebetalersregeling. Indien je mutualiteit in orde is en je een Globaal Medisch Dossier hebt in onze praktijk, betaal je voor een consultatie enkel nog het remgeld. Dit bedraagt normaal gezien € 4. Bij personen met een verhoogde tegemoetkoming is het remgeld slechts € 1. In sommige gevallen wordt er helemaal geen remgeld aangerekend.

Voor een aantal behandelingen kan er een supplement worden aangerekend (bijv. kleine heelkunde, ECG...).

Inclusiviteit

Antwerpen is een stad vol verschillende culturen, en dat zie je ook terug in onze patiënten. Als huisartsen streven we ernaar om een omgeving te bieden waarin iedereen zich gerespecteerd en welkom voelt. We moedigen elke patiënt aan om aan te geven welke naam of bijnaam ze willen gebruiken, en we kunnen dat indien gewenst aanpassen of vermelden in het medisch dossier.

Moet ik altijd bij dezelfde dokter op afspraak komen?

Onze praktijk is een groepspraktijk. Dit wil zeggen dat de patiëntendossiers gedeeld zijn tussen alle artsen. Je kiest als patiënt zelf bij wie je een afspraak wil maken.

Bij chronische opvolging is het fijn voor zowel jezelf als de artsen, om telkens door dezelfde arts gezien te worden. Bij dringende afspraken zal het niet altijd mogelijk zijn om rekening te houden met persoonlijke voorkeur.

Nieuwe patiënten

Wij nemen momenteel geen nieuwe patiënten aan. Vanwege de hoge werkdruk en gezien wij ieder van onze patiënten kwaliteitsvolle zorg willen garanderen, hebben wij een patiëntenstop ingevoerd.

Personen die binnen het stratenplan van onze praktijk wonen, kunnen ons contacteren om op de wachtlijst voor nieuwe patiënten te worden gezet. Dit stratenplan omvat de straten van postcode 2000 tussen Nieuw Zuid en de Scheldestraat enerzijds en de Schelde en de Leien anderzijds.

Inwonende gezinsleden van patiënten die reeds een Globaal Medisch Dossier bij ons hebben, kunnen nog wel ingeschreven worden.

Wachtwerking

Heb je nood aan dringende zorg buiten onze praktijkuren? Op weekdagen na 18 uur en tijdens het weekend, kan je terecht bij de regionale huisartsenwachtdienst.

Tijdens de week kan je telefonisch contact opnemen met de wachtarts via het gratis nummer 1733.

Tijdens het weekend kan je zonder afspraak terecht op de wachtpost bij Sint Vincentius. Deze is open van vrijdagavond 18 uur tot maandagochtend 8 uur.

Huisartsenwachtpost BRABO
Sint-Vincentiusstraat 20
2018 Antwerpen
Tel. 03 283 14 50

Contactmomenten

Ons secretariaat is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8 uur en 12 uur, en tussen 13 uur en 16uur.

Na 16 uur wordt de telefoon door de artsen opgenomen. Op dit moment zijn wij gelijktijdig bezig met consultatie. Gelieve enkel na 16 uur te bellen voor dringende vragen.

Elke dag tussen 12 uur en 13 uur wordt de praktijk volledig gepoetst en genieten onze artsen en secretaresse van hun lunchpauze. Gelieve tijdens dit uur niet langs te komen bij het secretariaat voor administratieve vragen, het ophalen van documenten, etc.

Elektronisch kan je contact opnemen via het e-mail adres info@huisartsen-zuiderpoort.be.

DIENSTVERLENING

Historische foto van een straat in Antwerpen
bottom of page